首页 > 职称英语

苏州美联英语:2010年职称英语等级考试(卫生类C级)真题附答案和解析

2014-10-20 16:51   类别:语法   来源:   责编:Simple


苏州美联英语第1部分:词汇选项(第1~15题,每题1分,共15分)

1.We’ve been through some rough times together.

A.long B.happy C.difficult D.short

2.She gave up her job and started writing poetry.

A.abandoned B.lost C.took D.created

3.In the process, the light energy converts to heat energy.

A.reduces B.changes C.leaves D.drops

4.Can you give a concrete example to support your idea?

A.specific B.real C.special D.good

5.The police took fingerprints and identified the body.

A.recognized B.missed C.discovered D.touched

6.If we leave now, we should miss the traffic.

A.direct B.stop C.mix D.avoid

7.It was a fascinating painting, with clever use of color and light.

A.large B.wonderful C.new D.familiar

8.I propose that we discuss this at the next meeting.

A.suggest B.demand C.order D.request

9.The company has the right to end his employment at any time.

A.provide B.stop C.offer D.continue

10.I was shocked when I saw the size of the telephone bill.

A.excited B.angry C.lost D.surprised

11.What are my chances of promotion if I stay here?

A.retirement B.advertisement C.advancement D.replacement

12.We’re happy to report that business is booming this year.

A.risky B.successful C.failing D.open

13.We’ve seen a marked shift in our approach to the social issues.

A.clear B.regular C.quick D.great

14.The thief was finally captured two miles away from the village.

A.caught B.killed C.found D.jailed

15.Rodman met with Tony to try and settle the dispute over his contract.

A.solve B.avoid C.mark D.involve

第2部分:阅读判断(第16~22题,每题1分,共7分)

下面的短文后列出了7个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断;如果该句提供的是正确信息,请选择A;如果该句提供的是错误信息,请选择B;如果该句的信息文中没有提及,请选择C。

Breast Cancer Deaths Record Low

The number of women dying from breast(乳房)cancer has fallen to a record low by dropping under 12,000 a year for the first time since records began.

The Cancer Research UK data showed that 11,990 women died in the UK in 2007.

The previous lowest figure had been recorded in 1971 — the year records began — after which it rose steadily year by year until the late 1980s.

Professor Peter Johnson, Cancer Research UK’s chief clinician, said: “It’s incredibly encouraging to see fewer women dying from breast cancer now than at any time in the last 40 years, despite breast cancer being diagnosed more often. ”

“Research has played a crucial role in this progress leading to improved treatments and better management for women with the disease.”

“The introduction of the NHS(国民保健制度)breast screening program has also contributed as women are more likely to survive the earlier cancer is diagnosed. ”

Breast cancer is now the most common cancer in the UK with 45,500 women every year diagnosed with the disease — a 50% rise in 25 years.

The number of deaths peaked in 1989, when 15,625 women died. It then fell by between 200 and 400 deaths each year until 2004.

There was a slight rise in 2005 and then two years of falls.

Dr. Sarah Cant, policy manager at Breakthrough Breast Cancer, said: “It is great news that fewer women are dying from breast cancer and highlights the impact of improved treatments, breast screening and awareness of the disease.”

“However, this is still too many women and incidence(发生率)of the disease is increasing year by year. ”

The rising rate of breast cancer diagnosis has been put down to a variety of factors including obesity(肥胖)and alcohol consumption.

16.11,990 women died from breast cancer in the UK in 2007.

A.Right B.Wrong C.Not mentioned

17.Breast cancer deaths began to be recorded in the UK in 1971.

A.Right B.Wrong C.Not mentioned

18.The rate of breast cancer diagnosis in the UK has been dropping.

A.Right B.Wrong C.Not mentioned

19.Breast cancer can come back 10 years after you were first diagnosed.

A.Right B.Wrong C.Not mentioned

20.Breast cancer is more common in the UK than in many other countries.

A.Right B.Wrong C.Not mentioned

21.Fewer women died from breast cancer in the UK in 2005 than in 2004.

A.Right B.Wrong C.Not mentioned

22.Obesity and alcohol consumption may also lead to some other diseases.

A.Right B.Wrong C.Not mentioned

第3部分:概括大意和完成句子(第23~30题,每题1分,共8分)

下面的短文后有2项测试任务:(1)第23 ~ 26题要求从所给的6个选项中为指定段落每段选择1个小标题;(2)第27 ~ 30题要求从所给的6个选项中为每个句子确定一个最佳选项。

Organ Donation and Transplantation

1 Organ donation(捐献)and transplantation(移植)refers to the process by which organs or tissues from one person are put into another person’s body.

2 The number of people needing a transplant continues to rise faster than the number of donors. About 3.700 transplant candidates are added to the national waiting list each month. Each day, about 77 people receive organ transplants. However, 18 people die each day waiting for transplants that can’t take place because of the shortage of donated organs.

3 There are no age limits on who can donate. Newborns as well as senior citizens have been organ donors. If you are under age 18. you must have a parent’s or guardian’s consent(同意). If you are 18 years or older, you can show you want to be an organ and tissue donor by signing a donor card.

4 Many people think that if they agree to donate their organs, the doctor or the emergency room staff won’t work as hard to save their life. This is not true. The transplant team is completely separate from the medical staff working to save your life. The transplant team does not become involved with you until doctors have determined that all possible efforts to save your life have failed.

5 If you need an organ transplant, your doctor will help you get on the national waiting list. Your name will be added to a pool of names. When an organ donor becomes available, all the patients in the pool are compared to that donor. Factors such as blood and tissue type, size of the organ, medical urgency(紧急)of the patient’s illness, time already spent on the waiting list, and distance between donor and recipient(接受者)are considered.

23.Paragraph 2 ______

24.Paragraph 3 ______

25.Paragraph 4 ______

26.Paragraph 5 ______

A.Quality of donated organs

B.Benefits of organ donation

C.Distribution of donated organs

D.Quality of donor medical care

E.Age limits for organ donation

F.Status of organ donation and transplantation

27.There is a great demand for__________.

28.Organ donors range in age from newborns to__________.

29.Doctors will try their best to save your life even if you’ve signed__________.

30.Various factors are considered when deciding on__________.

A.donated organs

B.the national waiting list

C.a donor card

D.senior citizens

E.all possible efforts

F.the most suitable candidate

第4部分:阅读理解(第31~45题,每题3分,共45分)

下面有3篇短文,每篇短文后有5道题。请根据短文内容,为每题确定1个最佳选项。

第一篇 U. S. Eats Too Much Salt

People in the United States consume more than twice the recommended amount of salt, raising their risk for high blood pressure, heart attacks and strokes, government health experts said on Thursday.

They found nearly 70 percent of U. S. adults are in high-risk groups that would benefit from a lower-salt diet of no more than 1,500 mg per day, yet most consume closer to 3,500 mg per day.

“It’s important for people to eat less salt. People who adopt a heart-healthy eating pattern that includes a diet low in sodium(钠)and rich in potassium(钾)and calcium(钙)can improve their blood pressure,” Dr. Darwin Labarthe of the Centers for Disease Control and Prevention (CDC) said in a statement.

“People need to know their recommended daily sodium limit and take action to reduce sodium intake(摄入量)Labarthe said.

The study in the CDC’s weekly report on death and disease used national survey data to show that two out of three adults should be consuming no more than 1,500 mg of sodium per day because they are black or over the age of 40 — which are considered high-risk groups.

Yet studies show most people in the United States eat 3,436 mg of sodium per day, according to a 2005—2006 CDC estimate.

Most of the sodium eaten comes from packaged, processed and restaurant foods. The CDC said it will join other agencies in the Health and Human Services Department in working with major food manufacturers and chain restaurants to reduce sodium levels in the food supply.

Nationwide, 16 million men and women have heart disease and 5. 8 million are estimated to have had a stroke. Cutting salt consumption can reduce these risks, the CDC said.

31.Eating too much salt raises a person’s risk for

A.strokes.

B.heart attacks.

C.high blood pressure.

D.all of the above.

32.The recommended sodium intake for most U. S. adults is

A.closer to 3,500 mg per day.

B.as much as 3,436 mg per day.

C.no more than 1,500 mg per day.

D.less than 3,500 mg per day.

33.A heart-healthy diet is one that contains

A.a low level of sodium.

B.a lot of potassium and calcium.

C.no salt at all.

D.both A and B.

34.Nearly 70 percent of U. S. adults are in high-risk groups,

A.for they are inactive.

B.for they consume sodium every day.

C.for they frequently eat out.

D.for they are black or over the age of 40.

35.Packaged, processed and restaurant foods tend to be

A.good in taste.

B.low in price.

C.poor in nutrition.

D.high in salt.

第二篇 Sharing Silence

Deaf teenagers Orlando Chavez and German Resendiz have been friends since kindergarten(幼儿园). Together the two boys, who go to Escondido High School in California, have had the difficult job of learning in schools where the majority of the students can speak and hear.

Orlando lost his hearing at the age of one. German was born deaf, and his parents moved from Mexico to find a school where he could learn sign language. He met Orlando on their first day of kindergarten.

“We were in a special class with about 25 other deaf kids,” German remembers. “Before then, I didn’t know I was deaf and that I was different.”

“Being young and deaf in regular classes was very hard,” signs Orlando. “The other kids didn’t understand us and we didn’t understand them. But we’ve all grown up together, and today. I’m popular because I’m deaf. Kids try hard to communicate with me.”

Some things are very difficult for the two boys. “We can’t talk on the phone, so if we need help, we can’t call an emergency service,” German signs. “And we can’t order food in a drive-thru.”

Despite their difficulties, the two boys have found work putting food in bags at a local supermarket. They got their jobs through a “workability” program, designed for teenagers from local schools with different types of learning disabilities.

German has worked in the supermarket since August, and Orlando started in November.

“The other people who work here have been very nice to us,” Orlando signs. “They even sign sometimes. At first, we were nervous, but we’ve learned a lot and we’re getting better.”

The opportunity to earn money has been exciting, both boys said. After high school, they hope to attend the National Technical Institute for the Deaf in New York.

36.Orlando and German have been

A.to Mexico together.

B.deaf since they were born.

C.to different high schools.

D.friends since they were very young.

37.According to the passage, the difficulty for Orlando and German is that

A.they can’t communicate with their classmates.

B.they are not allowed to talk on the phone.

C.they can’t order food in a drive-thru.

D.they are not supposed to use emergency services.

38.Both Orlando and German have found their jobs at

A.a fast-food restaurant.

B.a supermarket.

C.a technical institute.

D.a local school.

39.The word “emergency” in paragraph 5 is closest in meaning to

A.food.

B.alarm.

C.crisis.

D.quick.

40.Both boys are happy to

A.design programs for the deaf.

B.work at the National Technical Institute for the Deaf.

C.help students with learning disabilities.

D.have the opportunity to earn money.

第三篇 Acceptance of Chronic Illness

For chronically ill patients, giving up the hope that they will get better may actually lead to more happiness, U. S. researchers suggest.

“Hope is an important part of happiness, but there’s a dark side of hope. Sometimes, if hope makes people put off getting on with their life, it can get in the way of happiness,” Dr. Peter A.Ubel from the University of Michigan Health System said in a university news release.

He and his colleagues studied patients who’d just had a colostomy(结肠造口术), which means their colons(结肠)were removed and they had to have bowel(肠)movements in a pouch(小袋)outside the body. At the time of the surgery, some patients were told the procedure was reversible and they’d have a second operation in a few months to reconnect their bowels. Other patients were told the colostomy was permanent.

The patients were followed for six months, and the researchers found that those without hope of regaining normal bowel function were happier than those with reversible colostomies.

“We think they were happier because they got on with their lives. They realized the cards they were dealt, and recognized that they had no choice but to play with those cards,” Ubel said. “The other group was waiting for their colostomy to be reversed. They contrasted their current life with the life they hoped to lead, and didn’t make the best of their current situation. ”

The study, published in the November edition of Health Psychology, also may explain why people whose spouse(配偶)dies often recover better emotionally over time than those who get divorced, the researchers said.

That’s because people whose husband or wife dies have closure(结束), while those who get divorced may still have hope for some chance of making up, they explained.

41.Chronically ill patients may be happier

A.if they keep thinking of their past.

B.if they believe they’ll recover.

C.if they put off moving on.

D.if they manage to get on with their life.

42.What had happened to the patients under study?

A.They had just survived an accident.

B.They had just had an operation.

C.They had just injured their colons.

D.They had just made some pouches.

43.One group of the patients was happier because

A.they made the best of their current situation.

B.they were good at playing cards.

C.they regained normal bowel function.

D.they were promised another operation.

44.The other group was not as happy because

A.they accepted their current situation.

B.they were anxious to get better.

C.they missed their previous life.

D.they refused to play cards.

45.What could be the message of the passage?

A.Giving up hope means giving up happiness.

B.Letting go of hope is at times a better choice.

C.Hope is what makes people move on.

D.Hope frequently gets in the way of happiness.

第5部分:补全短文(第46~50题,每题2分,共10分)

下面的短文有5处空白,短文后有6个句子,其中5个取自短文,请根据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章面貌。

House of the Future

What will houses be like in thirty years’ time? No one really knows, but architects are trying to predict. ________ (46)

Future houses will have to be flexible. In thirty years’ time even more of us will be working from home. So we will have to be able to use areas of the house for work for part of the day and for living for the rest. Families grow and change with children arriving, growing up and leaving home. ________ (47) Nothing will be as fixed as it is now. The house will always be changing to meet changing needs.

Everyone agrees that in thirty years’ time we will be living in “intelligent” houses. We will be able to talk to our kitchen machines and discuss with them what to do. Like this: “We’ll be having a party this weekend. What food shall we cook?” ________ (48) We will be able to leave most of the cooking to the machines, just tasting things from time to time to check.

The house of the future will be personal — each house will be different. ________ (49) You won’t have to paint them — you’ll be able to tell the wall to change the color! And if you don’t like the color the next day, you will be able to have a new one. ________ (50)

A.You will be able to change the color of the wall easily.

B.The only thing you won’t be able to do is move the house somewhere else!

C.And the machine will tell us what food we will have to buy and how to cook it.

D.What will our home be like then?

E.The house of the future will have to grow and change with the family.

F.The kids might take their bedrooms with them as they leave.

第6部分:完形填空(第52~65题,每题1分,共15分)

下面的短文有15处空白,请根据短文内容为每处空白确定1个最佳选项。

Swine Flu in New York

The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) has confirmed cases of swine(猪) _____ (51) in eight students at a New York preparatory(预科的)school, Mayor Michael Bloomberg said Sunday. The students have had only _____ (52) symptoms and none have been hospitalized, he said. Some of the students have already recovered.

More than 100 students were absent from ______ (53) due to flu-like symptoms last week. New York health officials tested samples for eight students Saturday and determined the students were probably ______ (54) from swine flu, and the CDC confirmed the ______ (55) on Sunday, Bloomberg said.

The announcement brings the _____ (56) of confirmed swine flu cases in the United States to 20. Bloomberg said there is no ______ (57) of a citywide outbreak(爆发)of the flu, and no sign of a potential outbreak of swine flu at ______ (58) schools.

Some students at the school _____ (59) spring break in Mexico, Bloomberg said, but authorities have not determined _______ (60) any of the students with a confirmed case of swine flu was in Mexico. Someone who traveled to Mexico may not have had any flu symptoms but ______ (61) on the flu to someone else, he noted.

Bloomberg called on students who are home sick to ______ (62) home for 48 hours after their symptoms go away.

If symptoms are normal for a regular kind of flu, there is _____ (63) need to go to a hospital, said Bloomberg. If symptoms become severe, as _____ (64) any illness, people should go to the hospital, he said.

St. Francis, which has 2,700 students, announced it will remain closed for two days. ______ (65) whether the students’ illnesses have been minor because they’re young and healthy or because it is a minor strain(菌株)of the virus, Bloomberg responded, “We don’t know.”

51.A.fever B.cold C.sickness D.flu

52.A.severe B.mild C.physical D.typical

53.A.hospital B.home C.work D.school

54.A.recovering B.learning C.escaping D.suffering

55.A.choice B.treatment C.diagnosis D.doubt

56.A.number B.spread C.size D.amount

57.A.chance B.sign C.news D.hope

58.A.much B.other C.another D.few

59.A.traveled B.closed C.spent D.lasted

60.A.why B.whether C.how D.when

61.A.passed B.kept C.rolled D.swept

62.A.return B.stay C.leave D.go

63.A.no B.some C.any D.great

64.A.upon B.with C.along D.down

65.A.Told B.Tested C.Greeted D.Asked

2010年职称英语等级考试真题参考答案(卫生类C级)

1 C 2 A 3 B 4 A 5 A

6 D 7 B 8 A 9 B 10 D

11 C 12 B 13 A 14 A 15 A

16 A 17 A 18 B 19 C 20 C

21 B 22 C 23 F 24 E 25 D

26 C 27 A 28 D 29 C 30 F

31 D 32 C 33 D 34 D 35 D

36 D 37 C 38 B 39 C 40 D

41 D 42 B 43 A 44 B 45 B

46 D 47 E 48 C 49 A 50 B

51 D 52 B 53 D 54 D 55 C

56 A 57 B 58 B 59 C 60 B

61 A 62 B 63 A 64 B 65 D

其中:

第一部分:第1~15题,每题1分,共15分;

第二部分:第16~22题,每题1分,共7分;

第三部分:第23~30题,每题1分,共8分;

第四部分:第31~45题,每题3分,共45分;

第五部分:第46~50题,每题2分,共10分;

第六部分:第51~65题,每题1分,共15分。

试卷满分:100分。

2010年职称英语等级考试真题参考答案及解析(卫生类C级)

第1部分:词汇选项

1.C 译文:我们一起经历了艰难的时刻。

划线词为形容词,意思是“艰难的”,与C项difficult(困难的)意思相近.又如:Their refusal puts us in a difficult position.他们的拒绝使我们陷入了困境。A项意为“长的”,例:We have, however, a rather long way to go.我们仍然还有很长的路要走。B项意为“高兴的”,例:Why aren’t we all happy and successful? 为什么不能皆大欢喜? D项意为“短的”,例:The coat is rather short in the sleeves大衣的袖子很短。

2.A 译文:她放弃了工作,开始诗歌创作。

划线词组为动词词组,意思是“放弃”,是give up的过去式。与A项abandoned(放弃、抛弃)意思相近,又如:For some users, the absence of this simple Undo is sufficient grounds to abandon a product entirely.对于某些用户来说,缺少简单的撤销功能,可能就会完全放弃某个产品。B项意为“丢失County boroughs lost their autonomy.自治郡失去了他们的自治权。C项意为“取得”,例:Don’t forget to take your umbrella (with you) when you go.你走时别忘了带伞。D项意为“创造”,例:The best way to predict the future is to create it.预测未来的最好方式就是创造未来。

3.B 译文:在这个过程中,光能转化成热能。

划线词为动词,意思是“转变,变换”,多与to/into连用,与B项changes(变化)意思相近,又Let me change the dollar bill for coins.让我把这张美元的纸钞换成硬币。A项意为“减少”,例:He is trying to reduce expenses.他正努力减少开支。C项意为“离开”,例:Mary left school last year and is working in a shop now.玛丽去年退了学,现正在一家商店工作。D项意为“下降;终止”,例:If a fire alarm is given,drop whatever you are doing, and leave the building at once.如果听到火警,立即停止手头的一切工作,马上离开建筑物。

4.A 译文:你可否举一个具体的例子来支撑你的观点?

划线词为形容词,意思是“具体的”,与A项specific(具体的,确切的)为同义词,又如:What are your specific aims?你具体的目标是什么? B项意为“真实的”,例:Was it a real person you saw or a ghost?你看见的是人还是鬼? C项意为“特殊的”,例:What are your special interests?你有些什么特别的爱好? D项意为“好的”,例:He was very good to me when I was ill.我生病时他对我关怀备至。

5.A 译文:警察采集了指纹,辨认出了遗体。

划线词为动词,意思是“辨认出”与A项recognized(认出)意思相近,又如:Can you identify your umbrella?你能认出你的雨伞吗? B项意为“错过;未出席”,例:You missed the meeting.你没来参加会议。 C项意为“发现”,例:Columbus discovered America.哥伦布发现了美洲。D项意为“触摸” )I touched him lightly on the arm.我轻轻碰了碰他的手臂。

6.D 译文:如果我们现在走,应该能避开交通高峰。

划线词为动词,意思是“错过”与D项avoid(避免)为同义词,又如:She braked suddenly and avoided an accident.她紧急刹车,避免了一场车祸。A项意为“指引,带领”,例:The general manager directed the company through a difficult time.总经理带领公司渡过了难关。B项意为“阻止”,例:The policemen stopped the fight.警察制止了这场斗殴。C项意为“使混合”,例:The workmen mixed sand, gravel, and cement to make concrete.工人们把沙、石子和水泥混合成混凝土。

7.B 译文:这幅画的颜色和色彩配合巧妙,令人着迷。

划线词为形容词,意思是“迷人的,有魅力的”,与B项wonderful(出色的,极好的)意思相近,又如: The spirit of the movement was wonderful.这次运动的精神极好。A项意为“大的”。例:A large family needs a large house.大家庭需要大房子。C项意为“新的”,例:I need a new house.我需要一栋新房子。D项意为“熟悉的”,例:He was familiar with those roads.他熟知那些路。

8.A 译文:我提议下次会议再讨论这个问题。

划线词为动词,意思是“提议,建议”,与A项suggest(建议)意思相近,又如:I suggest a tour of the museum.我提议去参观博物馆。B项意为“要求,请求”,例:The workers are demanding better pay.工人要求提高工资。C项意为“命令”,例:The doctor ordered silence.医生命令保持安静。D项意为“要求,请求”,例:You are requested not to smoke.请不要吸烟。

9.B 译文:公司有权利随时终止与他的雇佣关系。

划线词为动词,意思是“结束”,与B项stop(停止)意思相近,又如:He stopped the machine.他关掉了机器。A项意为“提供”,例:The management will provide food and drink.管理部门将供应饮食。 C项意为“给予’’,例:The company has offered a high salary.公司已提出高薪相聘。D项意为“继续”。例:Property values continue to advance rapidly.房地产价格继续急速上涨。

10.D 译文:当我看到电话账单的长度时我很震惊。

划线词为形容词,意思是震惊的,与D项surprised(吃惊的)为同义词,义如:She was surprised by the boy’s intelligence.那男孩的智力使她很吃惊。A项意为“兴奋的”,例:I get excited whenever I hear the playing of our national anthem.每当听到我们的国歌,我都很激动。B项意为“生气的”,例:I was angry with myself.我对自己很生气。C项意为“失去的”,例:The art of good conversation seems lost.高雅谈吐的艺术似已不复存在。

11.C 译文:如果我待在这里,我有升职的机会吗?

划线词为名词,意思是“提升,晋级”,与C项advancement(前进;进展)为同义词,又如:The aim of a university should be the advancement of learning.大学的目标应是促进学术的发展。A项意为“退休”,例:She took to painting after retirement.她退休后爱上了绘画。B项意为“广告”,例:Advertisement helps to sell goods.广告有助于推销商品。 D项意为“代替”,例:We need a replacement for the secretary who left.我们需要一个人代替已离职的秘书。

12.B 译文:我们很高兴地告知大家今年生意兴隆。

划线词为形容词,意思是“兴旺的,繁荣的”,与B项successful(成功的,圆满的)意思相近,又如:He is a successful character actor.他是一个成功的演员。A项意为“冒险的”,例:It is a risky undertaking.那是一桩冒险的事情。C项意为“失败的,衰退的”,例:His eyesight is failing.他的视力渐渐衰退了。D项意为“开放的”,例:Is the museum open on Sundays? 博物馆每星期天都开放吗?

13.A 译文:我们已经看到了我们在对待社会问题的态度上的显着变化。

划线词为形容词,意思是“明显的;显着的”,与A项clear(清晰的)意思相近,又如:Professor Smith gave a clear explanation of the experiment.史密斯教授对这次实验做了清晰的讲解。B项意为“有规律的”,例:Everything seemed quite regular when the fire broke out.当起火的时候,一切似乎都很正常。 C项意为“迅速的”,例:He is quick to act.他行动迅速。D项意为“伟大的,优秀的”,例:It was a great decision for her.这对她来说是一个重大的决定。

14.A 译文:最终,那个小偷在逃出村子两英里后被抓住了。

划线词为动词,意思是“捕获;俘虏”,与A项caught(逮住,捕获)意思相近,又如:The policeman caught the thief.警察逮住了小偷。B项意为“扼杀,毁掉”,例:This has killed my hopes.这使我的希望破灭了。C项意为“找到”,例:Newton found that all masses attract each other.牛顿发现所有的物质都相互吸引。 D项意为“监禁;拘留”,例:He went to jail for drunken driving.他因酒后开车入狱。

15.A 译文:罗德曼和托尼会面,试图解决关于合同的争论。

划线词为动词,意思是“决定,解决”,与A项solve(解决)为同义词,又如:Help me to solve my financial troubles.请帮我解决经济困难。B项意为“避免",例;I think he’s avoiding me.我觉得他在躲着我。C项意为“做记号”例:Prices are marked on the goods.商品上都标有价格。D项意为“包含,牵连”,例:The strike involved many people.许多人参加了罢工。

第2部分:阅读判断

16.A 句意:2007年英国有11,990名妇女死于乳腺癌。

关键词为in 2007。依据此关键词,可在短文第二段找到相关语句:The Cancer Research UK data showed that 11,990 women died in the UK in 2007.这句话的意思是:英国癌症研究数据显示2007年英国有11,990名妇女死于乳腺癌。故此题为“正确’•的。

17.A 句意:英国于1971年开始记录乳腺癌死亡的人数。

关键词为in 1971。依据此关键词,可在短文第三段找到相关语句:The previous lowest figure had been recorded in 1971—the year records began…这句话的意思是:先前的最低数字记录于1971年——记录是从这一年开始的……。由破折号后面的内容可以得知英国确实于1971年开始记录乳腺癌死亡的人数,故此题为“正确”的。

18.B 句意:英国的乳腺癌诊断率呈下降趋势。

关键词:breast cancer diagnosis。依据此关键词,可在短文第四段找到相关语句:It’s incredibly encouraging to see fewer women dying from breast cancer now that at any time in the last 40 years, despite breast cancer being diagnosed more often.这句话的意思是:尽管乳腺癌正在被越来越多地诊断出来,但是非常鼓舞人心的是死于乳腺癌的妇女比以往40年任何时候都要少。由此可见,题目中的论述与原文意思相反,故此题为“错误”的。

19.C 句意:在你第一次被诊断出乳腺癌后,它很有可能在10年后再次复发。

关键词为first diagnosed。短文通篇没有提到乳腺癌的复发情况,故此题为“未提及”的。

20.C 句意:和世界上的其它国家相比,乳腺癌这种疾病在英国更常见。

关键词为many other countries。短文通篇没有提到乳腺癌在其它国家的情况,故此题为“未提及”的。

21.B 句意:2005年英国死于乳腺癌的人数比2004年要少。

关键词为in 2005。依据此关键词,可在短文第九段找到相关语句:There was a slight rise in 2005 and then two years of falls.这句话的意思是:2005年死亡人数有所增长,随后两年呈下降趋势。由此可见,题目中的论述与原文意思相反,所以此题为“错误”的。

22.C 句意:肥胖和过量饮酒也可能导致其它疾病。

关键词:obesity and alcohol consumption。依据此关键词,可在短文最后一句找到相关语句:The rising rate of breast cancer diagnosis has been put down to a variety of factors including obesity and alcohol consumption.这句话的意思是:逐渐上升的乳腺痛确诊率已归结为包括肥胖、过度饮酒在内的一系列因素。但是并没有提到肥胖和过量饮酒是否会导致其它疾病,故此题为“未提及”的。

第3部分:概括大意与完成句子

23.F 第二段介绍了需要器官移植的人和器官捐献者之间的供需状况。提到有些人因为器官资源短缺而无法接受器官移植,从而导致死亡。主题句为第一句,意为:需要接受器官移植的人数仍然比器官损献者人数增长得要快。F选项Status of organ donation and transplantation(器官指献与器官移植的现状)与本段内容相符,故选F。

24.E 第三段第一句指出对于器官捐献没有年龄限制。随后又分成年人和未成年人两种情况进行了介绍。主题句为第一句,意为:器官捐献没有年龄限制。E选项Age limits for organ donation(器官捐献的年龄限制)与本段内容相符,故选E。

25.D 第四段指出,很多人认为同意捐献器官,医生或急救人员就不会努力挽救他们的生命。而事实上,负责器官移植的人员与救护人员是分开的,在医生没有尽全力之前,他们是不会介入的。D选项Quality of donor medical care(捐献者享受的医疗服务广量)与本段内容相符,故选D。

26.C 第五段指出器官移植前先要列入名单,与捐献者的情况进行匹配,在此过程中要考虑血型、器官大小等诸多因素,C选项Distribution of donated organs(捐献器官的分配)与本段内容相符,故选C。

27.A 题意:对于捐献的器官,社会有很大的需求。

根据第二段第一句The number of people needing a transplant continues to rise faster than the number of donors.(需要接受器官移植的人数仍然比器官捐献者人数增长得要快。)可以得知社会对于捐献的器官是有很大的需求的,这一点从本段末句也可体现出来,故选A。

28.D 题意:器官捐献者包括从新生儿到老年人这一人群。

文中第三段第二句提到Newborns as well as senior citizens have been organ donors.(新生婴儿和老年人都是器官捐献者,)故选D。

29.C 题意:即便你已经签署了器官捐赠卡,医生也会竭尽全力挽救你的生命。

文中第四段第一句提到Many people think that if they agree to donate their organs,the doctor or the emergency room staff won’t work as hard to save their life.(很多人认为同意捐献器官,医生或急救人员就不会努力挽救他们的生命。)随后又指出,负责器官移植的人员和救护人员是分开的,所以医生依然会尽力挽救病人的生命。故选C。

30.F 题意:在选择最终的受捐赠者这个问题上,有很多因素需要考虑。

文中第五段提到When an organ donor becomes available, all factors in the pool are compared to that donor. Factors such as…are considered.(有了捐献者后,名单上的病人都要与该捐献者进行匹配。要考虑诸多因素……)故选F。

第4部分:阅读理解

第一篇

31.D 句意:盐的摄入量过高会导致以上所有的情况。

该题为细节题。文中第一段提到“美国人的食盐量比推荐食用量的两倍还要多,这增加了他们患高血压、心脏病和中风等疾病的风险",故选D。

32.C 句意:对于大部分美国成年人来说建议的钠摄入量是每天不超过1,500毫克。

从题目可知此题是关于钠的摄入量,故可以定位至第五段“结果显示三分之二的成年人的日食钠量均不应超过1,500毫克”,因此可知1,500毫克是一个推荐的钠摄入量,故选C。

33.D 句意:有益于心脏健康的食谱包括A和B。

第三段提到,“采用低钠并富含钾、钙的饮食方式有助于维持心脏健康和改善血压。”故选D。

34.D 句意:大约70%的美国成年人都属于高危人群,他们是黑人或者年龄超过四十的人。

第五段提到“因为他们是黑人或者是年龄超过了四十岁的人——是高危人群”,故选D。

35.D 句意:包装食品,加工过的食品和饭店里的食品往往含盐量都比较高。

第八段提到“大部分的钠摄入量都源于包装食品,加工过的食品和饭店里的食品”,后面又说要减少食品供给中的钠的含量。因此可以得知这些食品中的含盐量比较高,故选D。

第二篇

36.D 题意:Orlando和German从很小开始就是朋友。

短文开头部分提到“Orlando和German从幼儿园就是好朋友”,据此可以判断“很小就是朋友”是正确的。故选D。

37.C 题意:依据文章内容,Orlando和German很难做到的是在得来速订餐。

文中第五段第二句提到,German表示,他们无法在电话里讲话,因此如果他们需要帮助,也无法呼叫紧急服务,而且他们也不能在得来速订餐。故选C。

38.B 题意:Orlando和German都在超市找到了工作。

文中第七段给出了Orlando和German去超市开始工作的具体月份,据此可以做出判断。故选B。

39.C 题意:与第五段中的单词“emergency”意思最为接近的是crisis。

A选项food“食品;B选项alarm“警戒”;C选项crisis“危机”;D选项quick “迅速的”,故选C。

40.D 题意:两个男孩都因为有机会赚钱而感到高兴

文中最后一段第一句提到,两个人都说有机会赚钱是令人兴奋的。故选D。

第三篇

41.D 句意:如果积极地面对生活,得了慢性病的病人会更幸福。

短文第一段提到“对于慢性病的病人而言,放弃身体状况会变好的希望可能会使他们更幸福”,故选D。

42.B 句意:被研究的病人怎么了?他们刚刚做完手术。

短文第三段提到“他和他的同事研究了刚刚做完结肠造口术的病人”,由此可见,这些病人刚做过手术,故选B。

43.A 句意:其中一组病人要开心些,因为他们适应现在的生活。

短文第五段第二句提到,“第一组(不开心的一组)在等待他们的结肠造口手术被扭转,他们总是把现在的生活和他们想要的生活进行比较,没有很好地适应现在的生活。”由此可推知,另一组病人之所以开心些是因为他们适应了现在的生活,故选A。

44.B 句意:其中一组病人不开心,因为他们很渴望早日恢复。

短文第五段第二句提到,“他们总是把现在的生活和他们想要的生活进行比较,没有很好地适应现在的生活。”由此可推知,他们实际上是渴望早日康复,而现状又不允许所以会不开心。故选B。

45.B 句意:文章所要传递的信息是什么?放弃希望有时候会是个更好的选择。

文章第二段第一句提到“希望有时候会有不好的一面”。第四段又提到“研究者发现那些放弃恢复正常肠功能希望的人们比那些有希望的人们要开心”。由此可见,有些时候放弃希望会是个更好的选择,故选B。

第5部分:补全短文

46.D 句意:那个时候我们的家将会是什么样子的?

前面提到了对30年后的房子的畅想,没有人会知道30年后房子是什么样子的,但是建筑家们正在努力地预测。由此可推断出此处应是一句总结性的问句。故选D。

47.E 句意:未来的房子会随着家庭发生变化。

前文中提到随着孩子的出生,成长,以及又离开家,家庭就会发生变化,因此房子应该相应地发生变化。故选E。

48.C 句意:机器将会告诉我们,买哪些食物以及怎样做这些食物。

前文中提到的我们未来的房子将是智能化的,例如我们可以跟房子里厨房的机器聊天,问它如果我们要举行一个晚会.我们该做些什么。因此相应的在后面机器会给出答案。故选C。

49.A 句意:你能很容易地改变墙的颜色。

前一句提到,未来的房子将会个性化,每一间房子都会不同。后面又提到,你不必给墙漆色,你可以告诉墙让墙改变颜色。因此此句应该表达的是你可以改变墙的颜色。故选A。

50.B 句意:你唯一不能做的是把房子移到别处。

前面提到的都是你对房子所能做的事情,所以后面应该会提到你所不能做的事情。故选B。

第6部分:完形填空

51.D 根据文章标题可知此处词组应为swine flu(猪流感),故选D。

52.B 此句指出学生们病情并不严重,没有入院治疗,故选

53.D 此句是说因为流感症状导致学生离开了学校,故选D。

54.D 根据上下文,前半句说纽约卫生官员对8名学生进行了化验,确定他们很有可能感染了流感,所以此处应该是suffer from,故选D。

55.C 此处是说这些学生被确诊患上了猪流感。diagnosis诊断,故选C。

56.A 此句是要表达确诊的猪流感病例的人数,即考查the number of……的数量这一搭配,故选A。

57.B 此句中后面提到no sign of a potential outbreak of swine flu,前面也是no sign of...,它们是并列的关系,表示没有……的迹象,故选B。

58.B 根据上下文可知此句要表达的意思是其它的学校也没有流感爆发的迹象,故选B。

59.C 此句短语是在墨西哥度过春假,只有spend —词能够表达度假之意,故选C。

60.B 此处是说墨西哥当局并不能确定是否确诊的学生都在墨西哥,故选B。

61.A 此句前半句讲有些去墨西哥的人自身并没有任何流感症状,后面出现but —词,意思转折,“但是他们有可能将病毒传给其他人”,故选A。

62.B 此句是说,学校呼吁有症状的学生在症状消失后要在家观察48小时。stay home待在家里,故选B。

63.A 此句是说,如果是普通感冒的症状,没有必要去医院。There is no need to do sth.没必要做某事,故选A。

64.B 这句话表达的意思是如果症状严重,身体不适,就要到医院去就诊。with表示伴随。带有,故选B。

65.D Bloomberg后面作了回答,所以此处应该表达的是“当被问到……时”之意,故选D。




更多精彩内容尽在苏州美联英语http://suz.enguo.com


赞一下( ) 收藏
适合人群:商务白领
难度:
标签:语法  
我要参与
验证码:   看不清楚,换张图片
精彩活动